divendres, 5 de juny del 2015

El noi del pijama de ratlles (John Boyne)

El llibre que he escollit aquest 3er trimestre és: "El noi del pijama de ratlles". I com ja sabeu els que us heu llegit l’obra, es poden treure algunes reflexions interessants:
L’autor descriu des del punt de vista d’un nen innocent, la dura realitat a l’Alemanya de Hitler (les injustícies que es cometien, principalment amb la població jueva.)

Per tant recordar tot el que va passar perquè no torni a succeir. També dir que en aquella època molts dels alemanys sota les ordres de Hitler es van convertir en humans sense sentiments, principis, etc.  I preguntar-se: com un sol home va convèncer a tota una població, de que els jueus no es mereixien viure o com van arribar a creure els Alemanys de raça, que només ells es mereixien viure? Hi ha tantes preguntes que ens podem fer sobre aquest tema i quasi cap resposta...

Per acabar fer menció a que sempre hi ha persones que volen ser millors que altres, i això no hauria de ser així ja que tots som o deuríem de ser iguals. 

Aquesta fotografía representa a jueus en un camp de concentració, amb el lema: "Never Forget", és a dir que mai s'ha d'oblidar el que va passar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada